FAQ Login
Pretražnik Profil
Članstvo Quizzes
Privatne poruke
Registracija
How to buy an Airbrush setup
1, 2  Sljedeća
Započni novu temu   Odgovori na temu
Arkadia » Farbanje » How to buy an Airbrush setup
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
TIFUSAR

Post Postano: sub vel 09, 2013 2:22 pm    Naslov: How to buy an Airbrush setup
Citiraj i odgovori

http://thepaintingbunker.com/2013/02/09/how-to-buy-an-airbrush-setup/

Post Postano: sub vel 09, 2013 3:10 pm    Naslov:
Citiraj i odgovori

ili još jednostavnije otići u baumax ili bauhaus i kupiti cijeli komplet za 100€, kompresor talijanski herkules rebrandirani i airbrush u kompletu s svime.
Sve ove pizdarije koje ti kao "trebaju" se daju ili izraditi doma(recimo piksa za čišćenje airbrusha se napravi od obične staklenke ili držač za AB se napravi od deblje žice ili čega već) i prođe se vrlo jeftinije.

Jedino ak se neko misli baviti aktivnije s AB, onda se kasnije kupi iwata ili badger s manjom sapnicom.

I zajebite ove pizdarije s raznim feedovima i koji je bolji, to je ionako personalna preferenca, meni recimo top feed za manje bojanja a bottom feed za veće sprejanje(jer očigledno više boje stane).

U stvari evo popis stvari koje se može napraviti/nabaviti doma:
Table top cleaning station - staklenka od krastavaca, gdje na poklopcu izrežete rupu dovoljno veliku da možete prazniti AB
Airbrush holder - izraditi od žice ili vješalice za kapute.
Airbrush lubricant - vazelin ili glicerin(bolje glicerin)
Airbrush cleaning solution - tekućina za pranje prozora, skužio sam da s amonijaom radi isto odlično kao i alkoholna mješavina. po mogućnosti kupite bez parfema unutra
Flow improver - na cijelu bočicu boje jedan kap čarlija ili kojeg drugog sličnog deterđenta

Jedino je problem retardant za sušenje koji nažalost morate kupiti (ima u zvonimirovoj, rašo nažalost nema(barem nije imao))

34L : 21V : 6d
 [Vrh] »
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSNM ICQ
DIsco King

Post Postano: sub vel 09, 2013 6:11 pm    Naslov:
Citiraj i odgovori

Citat:
ili još jednostavnije otići u baumax ili bauhaus i kupiti cijeli komplet za 100€, kompresor talijanski herkules rebrandirani i airbrush u kompletu s svime.

ima netko to? postoji možda neka recenzija toga? Cak sam i razmišljao o nekom airbrushu,al kolko sam skužio,najveca prepreka su skupi kompresori,iako ima jeftinijih,jer meni zvuk nije problem,mogu u radioni to upalit i gotovo...

Likvor

Post Postano: ned vel 10, 2013 1:12 am    Naslov:
Citiraj i odgovori

jep ja ti to imam. mogu ti poslikati(ili vama ako vas više ima koji su zainteresirani).
 [Vrh] »
DIsco King

Post Postano: ned vel 10, 2013 10:47 am    Naslov:
Citiraj i odgovori

kak si zadovoljan inace njime? Ima neke razlike u kvaliteti bojanja kad bojaš njime ili nekim od +1500kn?
Ak nije bed,slobodno baciš sliku Very Happy
Kakav je ovaj airbrush koji dobiješ s njime,mislim,kolko fine linije možeš bojati,tipa kad radiš higlight na vozilima?

Likvor

Post Postano: ned vel 10, 2013 2:00 pm    Naslov:
Citiraj i odgovori

To ti je ovaj kit.
za te pare se po meni isplati. naravno sada dođe jeftinije nego kaj sam ga ja platio(ako ga uopće imaju).
jedini minus je što mu je filter za vlagu blago retardiran i planiram kupiti drugi, tj. još jedan da ga satavim kao nastavak.
Nemoj se zavaravati da ćeš s njime radit vrlo sitne pizdarije i highlitove.
Inače za sve zainteresirane: http://www.airbrush.hr/hr/

[Vrh] »
Likvor

Post Postano: pon lip 24, 2013 5:45 am    Naslov:
Citiraj i odgovori

Ako nekoga zanima, na Everything airbrush Ebay stranici stavljaju na bidding stvari(valjda im nejde).

Uglavnom sad sam fulao kopiju Iwate za cijelih pola funte, sapnica 0,2 side feed, inače dođe bez shippinga 43funte -> winning bid 7+7 funti

[Vrh] »
TIFUSAR

Post Postano: uto lip 25, 2013 9:37 am    Naslov:
Citiraj i odgovori

daj link, pls. tražilica na ebay mi neće.

Post Postano: uto lip 25, 2013 9:59 am    Naslov:
Citiraj i odgovori

http://stores.ebay.com/everythingairbrush

ja se za ovog bidam http://www.ebay.com/itm/PRECISION-DOUBLE-ACTION-GRAVITY-FEED-AIRBRUSH-AB-135A-/271228573750?pt=UK_Health_Beauty_Nails_Manicure_Pedicure_CA&hash=item3f267b9836

Inače, mala uputa:
za AB airbrushe, imate kupiti 0.2mm nozzlu i iglu. dobije se mašala na preciznosti i tanja linija. cijena oko 50 kuna.

[Vrh] »
DIsco King

Post Postano: ned srp 07, 2013 12:31 am    Naslov:
Citiraj i odgovori

Pošto smo u EU pa nabavka iz europe više nije problem,vidim da ima za nabaviti kompresora po tipa 50-60 euraKompressor AS-18, a AS 186 za nešto više para ali dolazi u s tankom ... a isti takav model(AS 18) kod nas dođe 1300+ kn...sad još vidjet što se od tih kompresora najviše isplati uzet!
Likvor

Post Postano: ned srp 07, 2013 9:59 am    Naslov:
Citiraj i odgovori

AS 18 ti je herkules koji ja imam s limenim oklopom.
Cijena kod nas je s airbrushem 700 kuna. Možda sada čak i manje(prije par 4 ili 5 godina sam ga platio 950 kuna).
http://www.everythingairbrush.com/acatalog/Finespray.html

Kao što vidiš po ovoj stranici, 69 funti ti je cijena kompleta na to dodaj shipping(da imaš shipping i da za hrvatsku ti je dosta velki jer je i težina kompresora velika, tj.ukoliko su stavili da shipping za hrvatsku postoji jer iako smo u EU shoppovi još nisu prilagodili shipping rates niti dostupnost za hrvatsku) pa si razmisli da li ti se isplati imati jebadu s naručivanjem izvana ako tu u hrvatskoj možeš ko čovjek doći u pevec, bauhaus ili baumax i uzeti na više rata.

[Vrh] »
DIsco King

Post Postano: ned srp 07, 2013 10:59 am    Naslov:
Citiraj i odgovori

Ovisi na kojoj stranici gledaš, a na ebayu se isto da naci dosta toga na bidanju. Baš gledam par stvari da vidim kolko im idu cijene gore. U biti gledam si ovaj jaci model 186 jer ipak dođe s tankom,što mislim da se isplati za tih cca 20 eura više(78 eura s poštarinom ili možda cak manje ako se bida). Za hrvatsku neznam kakve su im tocno poštarine, osobno mi nije to bed narucit frendu u njemačku(poštarine su cca 5 eura),ovak i onak cu ga posjetit za 2 mjeseca.
A uzimanje na rate kod mene nije opcija, nemam tu karticu,a necu tražit starog da mi to uzima na rate u slucaju da nemam para pa da ga moram žicat. Ovak, imaš pare, kupiš i mirna bosna ili nemaš pa gledaš Laughing
Tak da što se tice kompresora, ovaj 186 mi definitivno zgleda kao best buy + ima dobre recenzije što sam gledao na amazonu, pogotovo za tu cifru.

Ima komboa s po par airbrushova, samo neznam kolko su isti pogodni za minijature, tak da ab uzet po mogucnosti na bidanju s ovog stora što si stavio.

Likvor

Post Postano: ned srp 07, 2013 11:20 am    Naslov:
Citiraj i odgovori

ak imaš opciju uzet u njemačkoj onda nemaš frke. kompresor s bocom za minijature...meni osobno ne treba, naravno da je bolje al ovisi koliko farbaš. recimo ako svaki dan nekaj brushas onda da. povremeno...ne baš.
Ne zagrijava se toliko i ima pneumatsku sklopku pa se automatski gasi i spriječava pregrijavanje.

ako hoćeš precizni airbrush za minijature onda badger ili iwata a cijene su ...zakon. (mislim da mi je dredo rekao jučer da ima badgera pa nek ti on veli kak je zadovoljan)
Zaboravi inače farbanje očiju i detalja s brushom....općenito to zaboravi, osim glow na očima ak to i inače radiš na minijaturama.

Pošto nisi profi painter, i učiš se(ko i svi mi, čast izuzecima) ab130 i ab132 su ti odlični(gravity feed) iako se meni pokazao isto tako odličnom opcijom ab128(suction feed velika bočica, više farbe stane i možeš je poklopcem ko bočicu boje spremiti) s twist kontrolom tlaka(nastavak od crijeva zavrćeš ili odvrćeš ovisi koliki hoćeš pritisak). kupi na ebayu jeftinije ispadnu.
također 50 kuna su ti sapnice 0.2 mm s iglom pa si razmisli i o tome.

Isto tako nedostatak ova dva kompresora ti je dosta loše napravljeni filter vlage pa razmisli da kupiš kao twist nastavak dodatni.

[Vrh] »
DIsco King

Post Postano: ned srp 07, 2013 11:31 am    Naslov:
Citiraj i odgovori

Oci maltene kistom nemrem obojat kak spada, tak da sumnjam da bi se jebao s airbrushom, pogotovo u pocetku. Za ove ab 130/132 u biti vidim da dolaze u kompletu s njime najcesce!

Btw. što misliš AS186 ili AS189? Ovaj 189 je skuplji,ali neznam što tocno dobijem u usporedbi s slabijim modelom za te pare.

Koja bi bila glavna razlika izmešu ovih high end ab-ova(badger,iwata...) i ovih jeftinijih kopija? Pošto kolko vidim širina snopa im je svima tu negdje oko 0.30

Likvor

Post Postano: ned srp 07, 2013 11:49 am    Naslov:
Citiraj i odgovori

as189 ima dodano ovo http://www.amazon.com/Pressure-Switch-Single-Stage-Dual-Stage-Compressor/dp/B0000AXCUL

A koja je razlika između high end airbrusha i AB serije?
Pa kao i razlika između dacie i audija, između desktop pc-a i servera, između casio i breitlinga, između albanske i američke podmornice, između ....ubaci si nešto....plus kaj plaćaš ime, što je i standard kod svega.

[Vrh] »
Prethodni postovi:   
Arkadia » Farbanje » How to buy an Airbrush setup
Započni novu temu   Odgovori na temu Vremenska zona: GMT + 01:00.
1, 2  Sljedeća
Stranica 1 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možeš otvarati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

Solaris phpBB theme/template by Jakob Persson
Copyright © Jakob Persson 2003