| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Ico
|
Postano: sri sij 02, 2013 7:05 pm Naslov: Početnik s GK |
|
|
Pozdrav svima!
Evo počeo bi s GK vojskom i radim okvirnih 1500 bodova pa me zanima samo jedna stvar. Da li je bolje u listu staviti dva stormravena ili jednog stormravena i landridera?
Hvala |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Krunkova
|
Postano: sri sij 02, 2013 8:18 pm Naslov: |
|
|
Dobrodošao prije svega!
Storm raven i land rider nisu jako usporedivi , osim po bodovima.
Storm raven je letjelica koja puca i transportira modele. Brza je i služi tome da ti trupe unutra stignu brzo tamo gdje ih trebaš. Ona može uništavat laka vozila,pješadiju , bajkove itd. Ima 3 hull points ako se ne varam i ima dobar oklop za letjelicu. Ako malo bolje pogledaš, kad ju protivnik pogodi AV joj nije mnogo bolji od npr Rhino-a.
Land rider ima nekoliko varijanti. Tebi će biti zanimljive one sa lascannonima(Godhammer) i sa hurrican bolterima(Cusader). Svaka varijanta ima svojih prednosti ali zajedničko im je:
- imaju 4 hull pointa
- imaju power of the machine spirit
- mogu transportirati modele (crusader može 60% više nego godhammer)
- imaju vrlo visok oklop
Land rider je najteži tenk u igri ,košta jako puno bodova i kad ga se uzima- idea je složit listu i tako igrat da ga ne izgubiš u barem prvih 3 kruga. Otporan je na mnoga oružja i veličina modela se može koristiti da štiti modele oko njega tako da ga postaviš između njih i protivnika koji po njima puca.
Sad kad sam to sve napiso- uzmi i jedno i drugo.Dugoročno gledano je bolje imat dva različita modela nego dva ista. _________________
We must kill them. We must incinerate them. Pig after pig. Cow after cow. Village after village. Army after army....
(Colonel Walter E. Kurtz, Apocalypse Now) |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Ico
|
Postano: sri sij 02, 2013 9:22 pm Naslov: |
|
|
Hvala na odgovoru!
Pa i sam sam si mislio da uzmem i jedan i drugi jer volim raznolikost u listi, a i onda imam dvije raznovrsne prijetnje.
Iskreno, mene više zanima LR Reedemer jer bi u njega utrpao 5 termija i "knjižničara", a u Ravena bi išlo 5 Purifiera, ali da se to i promjenit pa uzet onaj LR s lascannonima.
Inače lista bi ovako izgledala.
| Citat: |
Librarian
Psyker (ML2)
Nemesis warding stave
4 codex powers
Stormraven Gunship
TL multi-melta
TL lascannons
Purifier Squad x5
Incinerator x2
Nemesis force halberd x3
Grey Knight Strike Squad x10
Psycannon x2
Grey Knight Terminator Squad x5
Psycannon
Nemesis force halberd x3
Daemon Hammer x2
Land Raider Reedemer
Multi-melta
Nemesis Dreadknight
Heavy incinerator
Nemesis greatsword
Personal teleporter
|
|
|
| [Vrh] » |
|
 |
Krunkova
|
Postano: čet sij 03, 2013 12:27 am Naslov: |
|
|
Jesi li igrao to sve do sad?
Ako jesi, super- ako nisi...počni od manjih partija. Odigraj na 750 bodova. Pa onda na 1000 . Nakon 10 partija pređi na 1750-1850 _________________
We must kill them. We must incinerate them. Pig after pig. Cow after cow. Village after village. Army after army....
|
| [Vrh] » |
|
 |
Ico
|
Postano: čet sij 03, 2013 9:00 am Naslov: |
|
|
Ma jok!
Ovo mi je prva 40k vojska. Inače WHFB igram godinama, ali me nova edicija i lijepe figure pogurala na 40k.
Malo mi je teško na 500 bodova složit GK listu jer želim čistu GK listu bez inkvizicije.
Ono, ova lista mi je zapravo smjernica za kupnju i farbanje. |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Krunkova
|
Postano: čet sij 03, 2013 10:18 am Naslov: |
|
|
Super. Napiso sam da igraš na 750 bodova- to možeš složit.
Ako želiš imat nekaj za farbanje- onda ok.
GK su vojska sa skupim modelima po bodovima. Tako da treba gledat da sve radi u kombinaciji jedno s drugim.
Magnetiziraj ruke terminatorima , jer ćeš možda htjet imat više ili manje thunderhammera/storm shieldova a manje helebardi. Treba si ostavit opciju.
Land Rider redeemer je dobar, no možda ti neće pasat u armiju. To je zato što mora prić jako blizu protivniku, a vozila su ranjivija u cc nego prije- tipa ekipa ih hita na 3+ ako su se micala , odnosno automatski ako nisu.
S obzirom na to da će character ić sa terminatorima ( bilo bi logično ) u land rider - godhammer (onaj sa lascannonima ) nije opcija.
Crusader je ok, dobiš frag granate kad iz njega charđaš (što nije za bacit ) i možeš mu dat posebnu municiju (koja valja) . Transportira ih bez problema i puca mnogo više od redeemera...u smislu da nekaj radi od prvog kruga kad je na stolu- dok redeemer MORA ić napred.
S4 twin linked bolteri(bez upgrejada) ne izgledaju baš super na prvi pogled- no svako oružje se računa kad imaš malo modela.
Redeemer je mrak za obične marince- koji vole ubijat ekipu u power armoru bez sejva. To nije za GK- jer kojeg god LR uzmeš- ako terminatori stignu ono kaj be redeemer skurio ,oni će charđat.
Ono kaj bi LR trebo radit je pucat (sa dometom) putem prema protivniku i imat opciju da stane na sred stola i još puca _________________
|
| [Vrh] » |
|
 |
Ico
|
Postano: čet sij 03, 2013 3:07 pm Naslov: |
|
|
Hmmm...a jel moguće librariana i termije stavit u stormraven (mislim jel poželjno, znad da je moguće) i umjesto redeemera uzet onaj LR s laserima?
Magnetiziranje oružja je pod "morati" jer još ni sam ne znam kaj radi iako mi se helebarde čine odličnima. |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Krunkova
|
Postano: čet sij 03, 2013 5:25 pm Naslov: |
|
|
Stormraven nije loša opcija za terminatore.
Idea te armije nije kao u standard WHFB gdje imaš određen broj unita (kolko uzmeš) i svaki unit ima "zadatak"- hammer,anvil ,flanker ,redirector i to.
GK rade na foru da imaš jedinice koje su skupe u bodovima (pogledaj samo koliko košta bazični GK, a kamoli terminator) no sve je koliko toliko fleksibilno.
Dakle tih 5 terminatora i character npr, će u jednoj partiji ić sa Stormravenom- jer želiš da stignu što prije pošto igraš protiv armije koja puno puca pa ih trebaš u cc pod hitno.
U drugoj partiji ćeš 5 terminatora držat u rezervi i koristit ih za teleport na protivnički objectiv duboko u njihovoj deployment zoni- idea je da se tamo negdje stvore kad ostatak armije krene napred (igraš protiv Tyranida ili Orkova koji idu napred kao takvi) i ubiju taj izolirani squad , protivnik ne dobije 3 Victory pointa (što je mnogo). Također dobiješ i linebreaker (dofuro si squad u protivničku deployment zonu) VP.
U trećoj partiji igraš protiv neke assault armije i baš bi ti termiji i librarian dobro došli za protunapad. Tipa postavio si se fino u polukrug i napravio killing ground ispred svoje armije (prostor po kojem više unita može pucat) i daješ protivniku prostor za vrijeme- jer se igraju Kill pointovi .
Samim time Land Raider sa Lasscannonima nije baš izbor (osim ako imaš konkretan plan) jer nije jako fleksibilan. Naime dok stoji dobro puca,ali onda ne transportira trupe (nigdje se ne kreću ). Ako se miče, puca jedim oružjem dobro (normalan Bs) a s ostalima na snap fire ,odnosno pogađa samo na 6.
Tu je kvaka. _________________
|
| [Vrh] » |
|
 |
Ico
|
Postano: čet sij 03, 2013 6:10 pm Naslov: |
|
|
Pa onda nakon svega dođemo do toga da je zapravo redeemer najbolji izbor!
Hahahahaha...
Mislim da ću kupnju LR-a ostavit za kraj nakon par odigranih partija ili ne ako se može složiti tako da se oružja mogu izmijeniti magnetiziranjem. |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Krunkova
|
Postano: pet sij 04, 2013 12:32 am Naslov: |
|
|
Land rajder se može magnetizirat i nije teško. _________________
|
| [Vrh] » |
|
 |
DIsco King

|
|
| [Vrh] » |
|
 |
Ico