| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Degman

|
Postano: pon pro 10, 2007 5:38 pm Naslov: |
|
|
Trebo bi se pokrit po ušima a ne tu prijetit fizičkim nasiljem!
c-c-c  |
|
| [Vrh] » |
|
 |
ygg

Pridružen/a: 14. 06. 2007. Postovi: 74 Lokacija: Rijeka.....ovaj hm Baal
|
Postano: sub pro 22, 2007 2:48 pm Naslov: |
|
|
ready...set...go!
mi treba još šta za počet? |
|
| [Vrh] » |
|
 |
TIFUSAR

|
Postano: sub pro 22, 2007 2:58 pm Naslov: |
|
|
Komad pairnatog ručnika za brisat kist i strpljenje!
Prvo si marinca pofarbaj, komandera ostavi za kraj.
I nemoj ih skroz složit prije maljanja... _________________
 |
|
| [Vrh] » |
|
 |
ygg

|
Postano: sub pro 22, 2007 3:09 pm Naslov: |
|
|
e da krpa da i paleta...
da u nekom topicu gore sam spomenuo da kao sam pročitao na gw USA official stranici da su kao sve figurice i sprueovi premazani nekim uljem opa ih je poželjno isprat u sapunu i vodi da se boje bolje hvataju. Je treba to stvarno?
E da da ne brini uzet ću ja jednog pokusnog marinca za testiranje, samo se nadam da neće završiti kao ovaj
http://tsoalr.com/comic.php?id=190&save-as=000017.gif
sorry maljanje je? Je to misliš da neke dijelove ofarbam prije nego ih zalijepim? |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Ezav

Pridružen/a: 25. 03. 2005. Postovi: 1016 Lokacija: Vrapce - zelena soba
|
Postano: sub pro 22, 2007 3:17 pm Naslov: |
|
|
Gle probaj na jednom marincu pa vidi dali si zadovoljan rezultatom ...
Ja maljam dok su figure sastavljene .. ali eldari nisu toliko bulki kao marinci ... mozese desiti da neces moci dobro pofarbati ispod ruke i samam ramena .... _________________ Gljiva |
|
| [Vrh] » |
|
 |
ygg

|
Postano: ned pro 30, 2007 3:26 pm Naslov: |
|
|
| E da help ljudi. Još neću stavit sliku moje prve figurice jer još ima posla, ali ima neka krucijalna pitanja za koje bi trebao savijet...Naime i lijepo tako ja farbam prvi put figuru i recimo da ok to ide...ALI stavim udercoat skull white i dva sloja blood red boje i tako sve ofarbam i detaljčiće ofarbam boltgun metal i mitril silver itd standardno....I sad sam primijetio male pukotine u boji na nekim dijelovima figure. To znači da je boja bila pregusta je tako? A jebiga nisam još dobio osijećaj za miješanje boje. Drugo, bitnije, čak izgleda to meni ok za prvi put valjda ali, sranje sad sam primjetio da uopće ali uopće nemam nikakav shading ni highlighting i model mi izgleda ko boja žvakače gume....JE ima ko ideju kako da to popravim sada kada je 80% farbanja gotovo? |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Krunkova
|
Postano: ned pro 30, 2007 8:06 pm Naslov: |
|
|
GW crvena(crvena uopce) je dosta teska boja za farbat.
Prije svega,zajebi sad sejding jer ti to nece donjet zeljeni efekt(posto je to sa crvenom bojom tesko).Tesko je zato sto ako bilo koju boju miješaš sa bijelom ili nekom svjetlijom bojom dobijes istu boju u svjetlijoj varijanti...osim naravno crvene koja ispadne ili pink ili narancasta.
Pa u ovom momentu imas dve opcije:(pretpostavljam da je model crven)
1.Lanagano(s malo boje na kistu) po rubovima bleached bone ili narancastu(biraj) izgledat ce slatko ko u stripu(to je cilj)
2. Drybrush chainmail ili boltgun metal preko cijelog modela s JAKO malo boje na kistu. To ce dati efekt izgrebenog metala od battle damage-a(ako ti se to vise svida)
Pukotine u boji se desavaju zbog neidealno pomijesane boje i vode... _________________
We must kill them. We must incinerate them. Pig after pig. Cow after cow. Village after village. Army after army....
(Colonel Walter E. Kurtz, Apocalypse Now) |
|
| [Vrh] » |
|
 |
ygg

|
Postano: ned pro 30, 2007 10:30 pm Naslov: |
|
|
| Zahvaljujem....ma završio sam model pa ću savit slike sutra, nisam prezadovoljanm ali radio sam ga predugo pa nemam više snage za ovaj model barem |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Krunkova
|
Postano: pon pro 31, 2007 10:50 am Naslov: |
|
|
Ako je trooper(nije seargent ili heavy weapon) onda ne brini jer je u igri to onaj koji prvi popije metak...neobicno zar ne?
To tako ide..  _________________
We must kill them. We must incinerate them. Pig after pig. Cow after cow. Village after village. Army after army....
(Colonel Walter E. Kurtz, Apocalypse Now) |
|
| [Vrh] » |
|
 |
ygg

|
Postano: pon pro 31, 2007 2:50 pm Naslov: |
|
|
Evo onda par slika, imajte na umu da mi je prvi model ikad, i ono ako pljujete ajde samo s malo manje sline Da svjestan sam da ima peviše boje jer sam greške prekrivao slojevima nove boje, a i ljepilo mi je pobjeglo tu i tamo, i figurica nije sjenčana a i dijelovi nisu preprecizni...
 |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Corin

|
Postano: uto sij 01, 2008 12:40 pm Naslov: |
|
|
| za pocetak, idemo prvo popraviti malo izgled, uzmi crnu boju, razvodni ju (ali doslovno razvodni)... i sa kistom prodjes preko "utora" u figurici... takod a dobijes nesto ovakvo kao na slici (dakle da se mali vide razlike od plohe do plohe na oklopu).. i odmah imas poboljsanje od 60% |
|
| [Vrh] » |
|
 |
TIFUSAR

|
Postano: uto sij 01, 2008 1:07 pm Naslov: |
|
|
Čuj, Ygg, koja ti je to uopće boja - nekak mi ne zgleda ko Blood Red, a Blood Angelsi su obično u nekoj takvoj varijanti? _________________
 |
|
| [Vrh] » |
|
 |
ygg

|
Postano: uto sij 01, 2008 3:42 pm Naslov: |
|
|
Ej Corine tnx, prilično konkretni savjeti....znači da prođem sa razvodnjenom crnom po ovome kako si označio? Baš svugdje i oko očiju šta si označio i prsti rukavice? Um da i ovaj highlight shoulder plejta si pocrvenio, uf to bi trebao pomiješat s nekom naranđanstom bojom da dobijem to (a nemam je damn), jer vidim da je Tifusar komentirao baš da model ne izgleda u blood red boji previše. Ma da na slici baca malo na pinky, al brijem da je to zbog blica malo, model je crveniji, jer baš sam nažalost pretjerao sa dva sloja blood reda i mješao malo možda premalo s vodom, tako da ne može biti crveniji...E da corine pls fejfr ako može i stražnja strana modela na ovaj način, hvala....
E da i Sretna Nova ljudi.... |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Bojo

|
Postano: sri sij 02, 2008 3:33 pm Naslov: |
|
|
| najbolje da odes na www.coolminiornot.com i potrazis blood angele pa vidis primjeraka dosta pa se odlucis kako ces! |
|
| [Vrh] » |
|
 |
copra

|
Postano: sri sij 02, 2008 5:51 pm Naslov: |
|
|
Hmmm..problemi s crvenom..mene je ta boja skoro satjerala u ludilo..ugl, pocni farbat sa scab red,nakon toga sa red gore i na kraju blood red.pobrini se da ti slojevi boje budu tanki, i ak ti se jos uvijek vidi undercoat gruni jos slojeva blood red..nemoj stavljat bijeli undercoat jer ti crvena onda ispada presvjetla.
Pazi da ti boja ne prelazi preko linija kaj ti je Corin oznacio(da ne moras posle prefarbavati)
Metalne djelove (ispod ruku i nogu, na backpacku itd) jednostavno drajbrasaj s bolgan metal.
nisam neki pretjerani ekspert u farbanju al imam iskustva s crvenom, tak da...UZIVAJ! _________________ Peace is a lie, there is only passion, through passion I gain strength, through strength I gain power, through power I gain victory, through victory my chains are broken. The Force shall set me free |
|
| [Vrh] » |
|
 |
|